Miežiai

Miežiai – grūdai, turintys stebuklingų savybių, kurių dėka, jie yra naudojami daugybės grūdinių alkoholinių gėrimų gamyboje. Dalyje alaus ir viskio rūšių šie grūdai yra tarp pagrindinių ingredientų, o likusiuose paprastai jų galima rasti bent truputį. Miežių gebėjimas grūduose esantį krakmolą versti į cukrų, reikalingą fermentacijos proceso metu, yra puikiai žinomas ir naudojamas beveik kiekvieno viskio gamintojo. Kaip žinome, salyklinis viskis yra gaminamas tik iš 3 ingredientų: vandens, mielių ir miežių.

Ši grūdų rūšis buvo viena pirmųjų, kurią žmonės „prisijaukino“ ir pradėjo kultivuoti. Artimuosiuose Rytuose esančių neolito laikų gyvenviečių archeologinių tyrinėjimų metu buvo rasta miežių, kurie datuojami 8500 metų prieš mūsų erą. Tai gi, galima teigti, jog šiuos grūdus mes auginame jau apie 10 000 metų.