Maišytas viskis

Maišytą viskį sudaro vienos ar daugiau distilerijų  salyklinio viskio ir vienos ar daugiau distilerijų grūdinio viskio kupažas. Kuo mišinyje salyklinė dalis yra didesnė, tuo gėrimas yra išraiškingesnio, sodresnio skonio bei aromato, ir atvirkščiai. Vieną kupažą gali sudaryti ir 10, ir 50 dalių. Jų kiekis gali būti didelis dėl keleto priežasčių. Pirmiausia galbūt dėl kompleksiškumo, nes kuo daugiau daryklų, tuo įvairesnius viskius galima sumaišyti. Kitas dalykas yra saugumas. Kuo daugiau daryklų, tuo menkesnė kiekvienos jų įtaka ir, tarkime, vienai jų užsidarius, paprasčiau ją pakeisti kita panašia. Darant kupažą iš vos keleto dalių, jo tęstinumui kyla grėsmė, bet tokie viskiai paprastai būna įdomūs, išskirtiniai ir gana dažnai riboto kiekio.