Calvados Pays d’Auge AOC

Kalvadoso gamybą reguliuoja valstybiniai standartai, tiesa, jie ne tokie griežti, kaip kito prancūziško gėrimo konjako.

Pagal obuolių auginimo teritoriją ir gėrimo gamybos kilmę visi kalvadosai skirstomi į tris regionus (appellations): Calvados AOC, Calvados Pays d’Auge AOC, Calvados Domfrontais AOC.

Kiekvienas gamybos regionas turi daugiau ar mažiau griežtus reikalavimus, todėl dažnai kalvadoso vartotojai regiono klasifikaciją sutapatina ir su gėrimo kokybe.

Calvados Pays d’Auge AOC – griežtesnio reglamentavimo zona. Ji apima tik rytinę Calvados departamento dalį bei dvi šalimais esančias teritorijas. Joje taikomi papildomi ir griežtesni kokybės reikalavimai. Šiame regione padarytam kalvadosui yra privaloma dviguba distiliacija, sidras privalo būti fermentuotas ne trumpiau nei 6 savaites.