Calvados AOC

Kalvadoso gamybą reguliuoja valstybiniai standartai, tiesa, jie ne tokie griežti, kaip kito Prancūzijoje daromo gėrimo, konjako.

Pagal obuolių auginimo teritoriją ir gėrimo gamybos kilmę visi kalvadosai skirstomi į tris regionus (appellations): Calvados AOC, Calvados Pays d’Auge AOC, Calvados Domfrontais AOC.

Kiekvienas gamybos regionas turi daugiau ar mažiau griežtus reikalavimus, todėl dažnai kalvadoso vartotojai regiono klasifikaciją sutapatina ir su gėrimo kokybe.

Calvados AOC – apima Kalvadoso, Manšo (Manche) ir Orno (Orne) departamentus bei dalį Ero (Eure), Majeno (Mayenne), Sarto (Sarthe) ir Ero ir Luaros (Eure – et-Loire) departamentų. Šiame kilmės regione pagaminama apie 70 % viso pagaminamo kalvadoso. Gamybos procesai, naudojamos obuolių veislės ir brandinimas yra reglamentuotos.

Šio reglamento kalvadosui nėra nustatytas privalomas distiliavimo metodas, todėl dažniausiai Calvados AOC apeliacijos kalvadosui, spirito distiliacijai naudojamas kolonijinis distiliavimo aparatas.