A B C D F K M P S T

A

ABV
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Alkoholio stiprumas" termino. 
Airis, 1830 metais patobulinęs ir užpatentavęs naujojo tipo, dviejų kolonų distiliavimo įrenginį.
Terminas vartojamas akoholio kiekiui viskyje nurodyti.
Iš šio ąžuolo pagamintos statinės viskio gamintojų tarpe yra sutinkamos bene dažniausiai.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Angelų dalis" termino. 
Gėrimui bręstant ąžuolinėse statinėse ir per medienos poras nuolat sąveikaujant su oru, dalis jo išgaruoja. Būtent šią, prarastą gėrimo dalį viskio, konjako ar kitų statinėse brandinamų gėrimų gamintojai vadina romantišku „Duoklės Angelams“ arba „Angelų dalies“ pavadinimu.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Aromatas" termino. 
„Gėrimo aromatas“ arba tiesiog „Gėrimo kvapai“ - vienas svarbiausių ir įdomiausių gėrimo vertinimo kriterijų.

B

Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Miežiai" termino. 
Ilgus metus spiritas bręsdamas ir sąveikaudamas su statine iš medienos išskalauja ir ištirpdo natūralias aromatines medžiagas, bei įgauna gintarinę spalvą, tampa sudėtingesnio aromato ir skonio gėrimu.

C

 Šiame kilmės regione pagaminama apie 70 % viso pagaminamo kalvadoso. 
Šios kategorijos kalvadosas gaminamas naudojant obuolius ir kriaušes.
Griežtesnio reglamentavimo zona. Ji apima tik rytinę Calvados departamento dalį bei dvi šalimais esančias teritorijas.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Šaltasis filtravimas" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Koloninis distiliavimo aparatas" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Koloninis distiliavimo aparatas" termino. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Statinių meistras" termino. 

D

Procesas, kurio metu atskiriamas vanduo nuo etilo alkoholio. Šis procesas pagrįstas jų virimo temperatūrų skirtumais.
Distiliacijos metu, iš kondencatoriaus išbėgantis spiritas suskirstomas į tris dalis. Pirmoji dalis vadinama "galva".
Distiliuojamo spirito dalis, kuri naudojama brandinimui statinėje. 
Distiliacijos metu, iš kondencatoriaus išbėgantis spiritas suskirstomas į tris dalis. Paskutinė frakcija vadinama "uodega". 
Patalpa, kurioje stovi sumontuoti distiliavimo katilai.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Distiliacija" termino. 
Distiliavimo katilą sudaro puodas, kuriame kaitinamas distiliuojamas skystis.

F

Patalpa, kurioje sumontuotos fermentacijos statinės.

K

Aparatai, kurie leidžia mechanizuotu-nepertraukiamu būdu išgauti aukštos alkoholio koncentacijos spiritą.
Procesas, kuomet alkoholio garai pakylę į viršutinę siaurąją distiliavimo katilo dalį “gulbės kaklą”, patenka į vandeniu vėsinamą kondensatorių virsta skysčiu.

M

Maišytą viskį sudaro vienos ar daugiau distilerijų  salyklinio viskio ir vienos ar daugiau distilerijų grūdinio viskio kupažas. 
Miežiai – grūdai, turintys stebuklingų savybių, kurių dėka, jie yra naudojami daugybės grūdinių alkoholinių gėrimų gamyboje.
Dėl erdvės apribojimų, pastaruoju metu vis dažniau statomi daugiaaukščiai modernūs sandėliai. Juose montuojami metaliniai stelažai statinėms laikyti. Kartais jie siekia iki dvylikos eilių į aukštį, sustačius statines vieną prie kitos.

P

Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Puodinis distiliavimo indas" termino. 
Puodinis distiliavimo indas yra tradicinis salyklinio viskio ir kai kurių kitų gėrimų distiliavimui naudojamas įrenginys.

S

Tai viskis, kurio stiprumas (alkoholio koncentracija) prieš išpilstant į butelius nėra koreguojamas. 
Aukštos kvalifikacijos asmuo, gaminantis ąžuolines statines naudojamas gėrimo brandinimui.  

T

Terroir yra tam tikros vietovės geografinių, geologinių ir klimato charakteristikų sąveika, daranti įtaką įvairių augalų genetikai, dėl ko tie augalai įgauną unikalias skonines ir aromatines savybes.
Įprastai statomi iš akmens, su plūktinėmis arba šlakinėmis grindimis. Dažniausiai tokiuose sandėliuose statinės suguldomos viena ant kitos po dvi ar tris ant medinių takelių.